Vincent Spit nu al clubkampioen van HSG!

Met nog één ronde te gaan in de play-offs om het clubkampioenschap van HSG, is Vincent Spit al niet meer in te halen! Dat betekent dat HSG met Vincent een nieuwe clubkampioen heeft!

Gisteravond won Vincent in een direct gevecht van de regerend clubkampioen Wim van der Wijk in een Franse partij. Ook veelvoudig clubkampioen Herman van Engen die gisteravond niet verder kwam dan remise, kan Vincent niet meer inhalen, waardoor Vincent ook al zeker is van een ongedeelde eerste plaats.

Details play-offs pagina.

Niet alleen is Vincent met nog één ronde te spelen al niet meer in te halen, maar hij is ook pas 18 jaar! Ik weet niet of hij daarmee de jongste clubkampioen is in de 131 jarige geschiedenis van HSG, maar bijzonder is het wel.

Vincent is vanuit de jeugdopleiding doorgestroomd naar de seniorenafdeling en eindigde ieder jaar hoger op de ranglijst (55e, 33e, 17e) met nu dus als hoogtepunt het clubkampioenschap.

Johan Lindeman

P.S. Hieronder de winnende en beslissende partij van Wim tegen Vincent.

4 thoughts on “Vincent Spit nu al clubkampioen van HSG!

 1. H Cornelissen

  Interessante vraag over jongste clubkampioen. Even bij Johan Hut in de week leggen.

  Reply
 2. Wim Van der Wijk

  Nogmaals proficiat Vincent!
  Vincent is niet de jongste clubkampioen in de geschiedenis van HSG, denk ik. Hij bereikt deze mijlpaal waarschijnlijk wel op jongere leeftijd dan b.v. Kees Nagtegaal, Pieter Tolk, Ruurd Dam en Filip Goldstern, die omstreeks hun 20ste (voor het eerst) clubkampioen van HSG werden. In de recente geschiedenis van HSG werd Henk Vedder (29 juni 1973) voor het eerst onze interne schaakvorst in het seizoen 1990/91. Dus vermoedelijk net iets jonger, al zal het waarschijnlijk om maanden gaan. Wellicht komt Johan Hut als secretaris Nutteloze Feitjes nog met de exacte data. Overigens, net als Vincent nu, onttroonde Henk volgens de Lijst der Lijsten (het overzicht van onze clubkampioenen sinds 1887) in dat jaar ene W. van der Wijk. Hiermee legde Henk de basis voor een waar schrikbewind dat met acht titels op rij zou duren tot en met 1997/98. Benieuwd of Vincent in zijn voetsporen zal treden!? Als ervaringsdeskundige meen ik te kunnen stellen dat een titel verdedigen moeilijker is dan een titel veroveren. Huiliehuilie, mij is het nooit gelukt….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *